Ana Sayfa Künye Sitene Ekle
Kullanıcı Adı : Şifre : Şifremi Unuttum Yeni Üyelik
Ana Sayfa Foto Galeri Video Galeri Tüm Yazarlar
DoÄŸu Karadeniz sahil Yolu Fiyaskosu
"Doğa, Karadeniz Sahil Yolundan İntikamını Alıyor" Avukat Okumuşoğlu, "Kazandığımız davalara kaynaklık eden bilirkişi 'dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yol yapılamaz' demişti. İşte görüyoruz. Karadeniz intikamını alıyor" dedi.
Karadeniz duble yolu bütün bilimsel uyarılara raÄŸmen vahÅŸi kapitalizmin etkisi ile yapıldı.
İl ve İlçelerin deniz ile baÄŸlantısı kesildi, karadeniz sahillerinin doÄŸal yapısı bozuldu, Birçok ilçe otobanla kelepçelendi, denize mahrum kaldı..
 
Karadenizlilerin yıllarca yapılmasına karşı mücadele ettiÄŸi Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun bölümünde dün fırtına ve dev dalgalar nedeniyle ciddi zararlar oluÅŸtu. Sahile vuran dev dalgalar, onlarca aracı sürükledi, park ve iÅŸyerlerine zarar verdi.
 
Sahil yoluna karşı onlarca davanın avukatlığını üstlenen avukat Yakup Åžekip OkumuÅŸoÄŸlu, "Kazandığımız davalara kaynaklık eden bilirkiÅŸi 'dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yol yapılamaz' demiÅŸti. İşte görüyoruz. Karadeniz intikamını alıyor" dedi.
 
Sinop'tan baÅŸlayıp Sarp Sınır Kapısı'nda sona eren 604 kilometrelik ÅŸeridi kapsayan Karadeniz Sahil Yolu'nun amacı yolu güvenli ve kısa hale getirerek ticareti ve turizimi artırmak olarak gösterildi.
 
 
Karadenizliler ise denizi doldurarak ekolojik sistemi bozan ve halkın denizle olan baÄŸlantısını kesen bu yolu hiçbir zaman istemedi ve onlarca dava açtı.
 
"Alternatif yol önerdik, parayı seçtiler"
 
Avukat OkumuÅŸoÄŸlu, karadenizin güneyinden geçen alternatif yol önerilerinin de kabul edilmediÄŸini söyledi. 
 
"Davalarda danıştaydan gelen bilirkiÅŸi raporunda dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yol olmadığını, olamayacağını, yolun akan suların önünden bariyer oluÅŸturacağını bunun da gelecekte ciddi sorunlar oluÅŸturabileceÄŸini söylemiÅŸti.
 
"Bizler de akademisyenlerin oluÅŸturduÄŸu raporlar ile alternatif yolları sunmuÅŸtuk. Bu raporlara göre Karadeniz için en uygun yol projesinin ÅŸehrin güneyinden tünellerle ve viyadüklerle geçecek bir yol olması gerektiÄŸi belirtilmiÅŸti. Bunları önerdik ancak en çok para nereden kazanılacaksa o ÅŸekilde oluÅŸturuldu.
 
 
"İklim değişikliğiyle o yol kalmayacak"
 
"DoÄŸa hıncını alıyor ve almaya devam edecek. Küresel iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi nedeniyle bilim insanları denizlerin yükseleceÄŸini, kıyı kentlerinin sular altında kalacağını söylüyor. Bunlar  Türkiye'de de yaÅŸanacak. O yol su altında kalacak ve kullanılamayacak.
 
"Ünye yolunda 'denizden taÅŸ çıkabilir' diye bir levha vardı. DüÅŸünebiliyor musunuz? Küçük küçük taÅŸlarla doldurdukları denizde dalga vurdukça taÅŸlar arabalara çarpıyordu, insanlar yaralanıyordu. O levhayı dalga geçildi diye kaldırdılar herhalde."
 
"Davaları kazandık, uygulamadılar"
 
OkumuÅŸoÄŸlu, sahil yolunun Arhavi ve Fındıklı gibi bölümlerinden davaları kazanmış olmalarına raÄŸmen bu kararların uygulanmadığını söyledi.
 
"600 kilometrelik yolu 10-20 kilometrelik projelerle yaptıkları için her bölüme tek tek dava açmak gerekiyordu. Yani toptan sahil projesine dava açamıyorduk.
 
"Bizler kendi yaÅŸadığımız bölgelerde Fındıklı, Arhavi bölümlerine birçok dava açtık. Hepsini de kazandık. Ancak artık iÅŸ iÅŸten geçmiÅŸti. Deniz dolmuÅŸ, üstünden arabalar geçmeye baÅŸlamıştı. Hukuk devletinin bu kararları uygulayıp orayı eski haline getirmesi gerekiyordu." (NV)
Alıntı :  Bianet.org
 
Etiketler :
karadeniz - duble - yolu - butun - bilimsel - uyarilara - ragmen - vahsi - kapitalizmin - etkisi - ile - yapildi - il - ve - ilcelerin - deniz - ile - baglantisi - kesildi - karadeniz - sahillerinin - dogal - yapisi - bozuldu - bircok - ilce - otobanla - kelepcelendi - denize - mahrum - kaldi - - -
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 YORUM YAPMAK İSTERMİSİNİZ
24-10-2016 12:43
aaaaaaaaaaa
Oy Kullan Sonuçlar
Foto Galeri [ Tümü ]
Video Galeri [ Tümü ]
Kim Kimdir
ISTANBUL
 
Destek: Abdullah Gözaydın
Ana Sayfa Hakkımızda İletişim Site Haritası
 
Tüm hakları saklıdır 2012 ®