01-10-2014 tarihinde eklendi
Trabzonda Şehir plancıları ile belediyeler kapıştı
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi tarafından bugün başlayan 'Şehircilik ve Ulaşım Planlaması' konulu sempozyum iki başkanın restleşmesine neden oldu.

'Şehircilik ve Ulaşım Planlaması' konulu sempozyum Toplantısının açılış konuşmasını Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi Başkanı Kadir Günay yaptı.
 
Günay, "Kentlerdeki ulaşım ve planlama sorununda sadece taşıt trafiğini ele alarak çözüme giden yetkililer burada trafik yoğunluğunun azaltmak yerine arttırmakta ve sorunları da kat ve kat büyütmektedir" dedi.
 
Daha sonra kürsüye Genel Başkan Orhan Sarıaltun çıkarak odanın faaliyetleri ile ilgili kısa bir bilgilendirmede bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gürmükçüoğlu'nun şehir dışında olmasından nedeniyle de toplantıya başkan vekili Seyfullah Kınalı katıldı.
 
Kınalı kürsüye çıktığında olanlar oldu. Kınalı, konuşmasının başında belediyenin görev ve sorumluluklarının yanında kendisinin 1999 yılından bu tarafa Trabzon'da imar değişikliklerine rolü olduğunu ifade etti.
 
"SESİNİZİ ÇIKARMADINIZ"
 
Kınalı, daha sonra da sözü Çukurçayır Beldesi'ne yaşanan imar katliamına getirdi. Bu noktada Kınalı, Trabzon Şehir Plancıları Odası'na suçlamalarda bulunarak şunları söyledi;
 
"Bütün meslek gurupları gibi Çukurçayır'da yaşanan o kötü yapılaşmanın, o yüksek katlı binaların verdiği rahatsızlığı bütün şehir konuştu. Her esnaf grubu bu konuda eleştirisini gündeme getirdi. Çaycısı da konuştu, bakkalı da konuştu sokakta ki vatandaşta bunu eleştirdi. Fakat ne yazık ki o projelerinin altında imzaları olan şehir plancıları sustu. Seslerini çıkarmadılar. Orada yaşananlara göz yumdular. Bütün mimarlar ve mühendis odaları gibi onlarda sadece sokaktaki sokakta ki eleştirileri dinlemekte yetindi. Ben her şeyi burada samimi bir şekilde söylüyorum. Çukurçayır'da yaşananlar karşısında sessiz kalmanızı samimiyetsizlik olarak nitelendiriyorum."
 
"BİR KEZ OLSUN RANDEVU VERMEDİNİZ"
 
Kınalı'nın bu konuşması salonda soğuk duş etkisi yaratırken tam sempozyuma geçilecekti ki oda başkanı Kadir Günay, yeninden konuşmam gerekiyor diyerek kürsüye çıktı.
 
Kınalı'nın eleştirilerine cevap veren Günay, "Sayın Kınalı'nın sitemlerini dinledik. Fakat ben isterdim ki bu konuşmayı yapmadna önce bizimle bir kez olsun görüşseydiler. Çünkü ben iki dönemdir başkanım iki dönemde defalarca Büyükşehir Belediyesi ile görüşmek istedim. Bir kez olsun randevu alamadım. Alabilseydim belki bu meseleleri de konuşurduk kendileriyle. Çukurçayır'a belki yetişemedik ama diğer beldelerle ilgili de en etkili bir şekilde yazı sürecini başlattığımızın bilinmesini isterim. Dileğim bundan sonra daha sık görüşebilme imkanımız olursa bu konuları istişare ile çözeriz" dedi.
 
Öte yandan sempzyuma Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, oda üyeleri, üniversite ve ilgili birimler katıldı. Sempozyum yaşanan bu olayın arından normal seyrinde devam etti.
http://oncetrabzon.com/trabzonda-sehir-plancilari-ile-belediyeler-kapisti_h.html