02-10-2014 tarihinde eklendi
Of'lu Hemşerimiz İşadamı Ali Osman Ulusoy son yolculuğuna uğurlandı
Zatürre teşhisi ile kaldırıldığı İstanbul'da yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Trabzonspor'un kurucu üyesi ve ilk başkanı Ali Osman Ulusoy'un cenazesi, düzenlenen törenin ardından Of ilçesinde toprağa verildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Türkiye - İran İş Konseyi Başkanı da olan işadamı Ali Osman Ulusoy (87) için önce kent merkezindeki Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Meydan semtindeki Ulusoy Şirketler Grubu'nun da olduğu bina önünde ayrı ayrı tören yapıldı. Ulusoy için daha sonra cenazesinin götürüldüğü İskenderpaşa Camisi'nde tören düzenlendi.
 
Buradaki törene, Ali Osman Ulusoy'un eşi Zehra, kızı Hülya, kardeşi Sefer Ulusoy'un yanı sıra Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, işadamı Başaran Ulusoy, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve kulüp yöneticilerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve vatandaşlarla çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende, Haluk Ulusoy, Başaran Ulusoy ve diğer yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Ulusoy'un cenazesi, törenin ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konularak ikinci tören için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne götürüldü.
Burada Ulusoy için saygı duruşunda bulunulmasının ardından başlayan törende konuşan Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un kurucu üyesi Ulusoy'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.
Ali Osman Ulusoy için söylenecek çok şeyin olduğunu anlatan Hacıosmanoğlu, "Hakikaten Trabzon gibi bir şehirde 90 yıla yakın yaşayıp arkasından hiç söz söylettirmeyen bir insan olarak yaşamak her kula nasip değildir. Cenab-ı Allah bizlere de nasip etsin" diye konuştu.
 
Ulusoy'un dik duruşuna vurgu yapan Hacıosmanoğlu, "Günümüzde Trabzon gibi bir şehirde hem de ülkemizde bu kadar uzun yıllar yaşayıp dik durup adam gibi yaşamak her kula nasip değil. Cenab-ı Allah bizlere de nasip etsin. Adam gibi ölmek de her kula nasip değil. Cenab-ı Allah ona nasip etti, bizlere de nasip etsin. Acımız büyük. Kendisine Allah'tan rahmet kederli ailesine ve Trabzonspor camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadesini kullandı.
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak da Ulusoy'un vefatından üzüntü duyduklarını belirterek, "Trabzonspor olarak bugün herkes benim yaşadığım acı bir dram yaşıyor" dedi.
Özbak, Ulusoy'un kulübün köklerine su döken önemli önderlerden biri olduğunu anlatarak, "Kulübümüzün ölen tüm kurucu üyelerinin önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun. Allah onlara rahmet etsin. Mekanları cennet olsun" diye konuştu.
 
Ali Osman Ulusoy'un Türk bayrağı ve Trabzonspor'un renklerini taşıyan bayrağa sarılı cenazesi, tören sonrası cenaze aracına konularak götürüldüğü Of ilçesinde toprağa verildi.

F
OTOĞRAFLAR: ŞEFİK ÜSTÜNDAĞ www.ofmesaj.com
http://oncetrabzon.com/oflu-hemserimiz-isadami-ali-osman-ulusoy-son-yolculuguna-ugurlandi_h.html