06-04-2015 tarihinde eklendi
Sosyal Ağlara Ulaşılamıyor
SOSYAL AĞLARA ERİŞİM ENGELİ GELDİ, ENGELİ AŞMAK İÇİN BİLGİSAYARINIZA GOOGLE ZENMATE PROĞRAMINI KURUN SORUNSUZ GİRİN

Bu gün saat 13:00 den itibaren sosyal paylaşım ağlarına ulaşım engeli başladı.

Sözcü gazetesi haberine göre göre engelleme arıza mı, Kasıtlımı bilmiyoruz. Erişim engeli olduğu yerler farklılıklar gösteriyor.
Biliyoruz ki sosyal paylaşım sitelerine girmenin engellenmesi mümkün değil. İnternetteki birçok proğram bu tür engellemeleri kaldırıyor.
En sık kullanılan promram google zenmate 
https://chrome.google.com/webstore/detail/zenmate-security-privacy/fdcgdnkidjaadafnichfpabhfomcebme

Sosyal paylaşım sitelerine giremiyorsanız bilgisayarınıza yukarıdaki proğramı yükleyerek bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.

Bu konuda hükümet tarafından alınmış mahkeme kararı varsa hukuken sorumlu olabilirsiniz bu konuyuda bilmenizde fayda var.
Avrupa birliği kapısında beklediğimiz bu günlerde Evrensel hukuka uygun uygulamalar dışına çıkmayız inşaallah.

TEKNİK ARIZA DEĞİL MAHKEME KARARI!

Söz konusu erişim engelinin savcılık talimatıyla yaşandığı ortaya çıktı. Hürriyet’e konuşan Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı’ndan bu yönde bir yazının kendilerine geldiğini; ancak sürecin devam ettiğini kaydetti.

ESB’nin kararının TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor. İlk gelen bilgilere göre TTNET kararı uygulamaya aldığı için sosyal medyaya bu kanaldan ulaşım sağlanamıyor. Diğer operaratörlerin de adım adım bu kararı uygulaması bekleniyor.Mobil cihazlarla internet bağlantısı sağlayanlar bu sorunu yaşamazken, Türkiye’de yaygın kullanılan iki ADSL operatörüden ise sosyal paylaşım sitelerine girilemiyor.


İnternet kullanıcıları yaşanan kesintiyi diğer siteler üzerinden birbiriyle paylaştı. Bu sitelere VPN, proxy ve DSN değiştirme yöntemleri ile girilebildiği öğrenildi.

TİB’in sayfasında ise herhangi bir bildirim yok. Bir diğer ise Türk Telekom’un DNS sunucularıyla ilgili olduğu yönünde.
Turkcell Superonline ve TTNET hattından yapılan denemelerde “sayfaya ulaşılamıyor” hataları alınıyor.

TTNET hattında Youtube.com “Service Unavailable” hatası verirken Twitter sunucularından hiçbir tepki alınamıyor. Twitter ve YouTube’un mobil uygulamaları şimdilik çalışır durumda ancak mobil web sayfalarına ulaşılamıyor. Facebook’ta ise erişim sürüyor ancak Facebook’a erişemediğini bildirenler de mevcut.
Geçen yıl yine 20 Mart ve 27 Mart tarihlerinde Twitter ve YouTube yine engellenmişti.

SÖZCÜ GAZETESİ MANŞETİ

http://oncetrabzon.com/sosyal-aglara-ulasilamiyor_h.html