24-06-2016 tarihinde eklendi
Çaykur 2.Sürgün Alımlarda su firesi
Çaykur kamu kurumu gibi değil Kapitalist toptancı anlayışı ile ticaret yapıyor. Yağmurlu havada üreticinin verdiği emek firesini kim karşılayacak?

Çaykur Üreticiyi bıktırma sonuçta özel sektörün kucağına bırakma çalışmalarına hizla devam ediyor.
İktidar geldiğinden beri her şeyi özelleştirdi Bir çay kaldı Onunda eli kulağındadır. Halkı bezdirecek kabul edilemez disiplin uygulamaları zaten birçok üreticiyi özel sektöre yönlendirdi, Kalan son üreticileride bu uygulamalarla bıktırıyorlar.

Birgün birde bakmışsınız ki Çaykur Mehmet Cengiz'e ihale edilmiş )))))
 
 
Aşağıda Muhtar Tahir Bulut'un sitem dolu mektubu
 
 Of Muhtarlar dernek başkanı Tahir Bulut, Çaykur'un üreticiyi bıktırma uygulamalarına bir yenisini kattığını sosyal medyadan duyurdu.
Yağmurlu havalarda çay alım evine getirilen çaylardan Su firesi düşülmesinin kabul edilemez olduğunu vvurguladığı şiirimsi şikayetini sizlerle paylaşıyoruz
 
 
 
Çay-Kur Genel Müdürlüğü talimatıyla 2.sürgün yaş çay alımlarında yeni bir su firesi uygulaması başlatılacaktır:
Günlük alım için gelen çay ıslak ise,önce ıslak çaydan bir nümune alınıp masanın üzerine serili peçedeye sarılıp sarmalanacak.
Böylece çayın suyu peçede ile çekildikten sonra tekrar tartılacak.
Aradaki fark ortalaması müstahsilin o günkü ıslak çayının genelinden fire olarak düşülecek.
Kim akıl etmişse bravo vallahi !
''Devrin buluşu'' diyebiliriz lakin; Yontma Taş Devri'nin !
Sn Genel Müdür,Hiç bir siyasi erk'in,STK'ların ve bizzat çay üreticilerinin şikayet veya talimatlarını dikkate almayıp bu türden uygulamalarla Doğu Karadeniz'in ana geçim kaynağı olan çayı devlet karantörlüğünden çıkartıp yavaş yavaş özel sektörün kucağına itmektedir.
Sanırım,kendisini direk Allah'a bağlı sanıyor ve şunu unutuyor:
Devlet kurumlarında veya siyasette hangi zirve platformuna çıkılırsa çıkılsın, milletin merdiveniyle çıkılır ve bu millete o merdiven ağır geldiği gün alttan verdiği desteği çeker.
İşte o zaman zirvede kendisini ebedi sanıp alayla ve küçümseyerek milleti temaşa edenler öyle bir yere çakılır ki,parçaları bulunmaz ! 
Benden söylemesi...
Not: Bu yazı Sn.Genel Müdür'e son uyarı yazımdır,bundan sonraki yazım Sn. Cumhurbaşkanı'mıza ''Açık mektup'' şeklinde olacak...
Tahir Bulut
http://oncetrabzon.com/caykur-2surgun-alimlarda-su-firesi_h.html