03-07-2016 tarihinde eklendi
TS-ŞİKE ve 50. Yılında Adalet Arayışı
Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı İsmail Turgut ÖKSÜZ Şike davasında yaşananlar, Gelinen nokta, Yargıda adaletin tecellisi noktasında yaptığı basın açıklamasını aşağıda sunuyoruz. 3 Temmuz şike süreci Futbol dünyasından çok Ulusal hukuk davası haline gelmiştir. Ülkemizdeki Yargı bağımsızlığına örnek gösterilebilecek, asırlarca unutulmayacak bir ayıp olarak tarihe mal olduğuna inanıyoruz. Adil yargılanma hakkının sık sık ihlal edildiği şikayetlerini duyduğumuz günümüzde Bizzat adalat bakanı Yargıya güvende %30'lara geriledik demek zorunda kalmıştır

50. YILDA ADALET
 
Tarihte kara bir leke olarak yerini alan 3 Temmuz 2011 şike rezaletinin ortaya çıkmasından bu yana her zaman ahlak ve adalet vurgusu yaptığımız bu süreçte, gönüllü Trabzonsporlular olarak bardağın taşmak üzere olduğu, sabrımızın tükendiği bir noktaya getirildik.
 
Bizler, milli duygu ve değerlerini ön planda tutan Trabzonspor camiası olarak, her zaman hukuk kurallarına bağlı kalarak saygınlığımızı koruduk.
Alınan kararların ve sergilenen tavırların aleyhimize oluşu, TFF’nin Trabzonspor’a bakışı, yargının karanlık eller tarafından bir şekilde bize karşı kullanılması, hukukun haklıdan yana değil haksızdan yana olması bizleri bu davadan asla yıldıramamış, aksine güçlendirmiştir.
Bu süreçte biz Trabzonspor sevdalılarının kararlı duruşu, hukuk kurallarına saygılı tutumu, adaletin Trabzonspor lehine işleyebileceği inancımızı fazlasıyla artırmıştır.
 
 
Süreçle ilgili alınan yargı kararlarına dayanarak;
 
16. Ağır Ceza Mahkemesi,
 
Yargıtay Başsavcılığı,
 
Yargıtay 5. Ceza Dairesi,
 
Anasayasa Mahkemesi,
 
TFF Etik Kurulu,
 
TFF Disiplin Kurulu,
 
TFF Tahkim Kurulu,
 
UEFA Müfettişi,
 
UEFA Disiplin Kurulu,
 
UEFA Temyiz Kurulu,
 
CAS ( Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi – UEFA’nın Tahkim Kurulu),
 
IFM ( İsviçre Federal Mahkemesi )
 
olmak üzere yerel ve uluslararası yetkili müfettiş, kurum ve kuruluşlar tarafından Trabzonspor aklanmış, Fenerbahçe’nin şike yaptığı kesinleşmiş, yargılamaların usulsüz olduğu iddiaları IFM kararıyla reddedilerek, şike yapıldığı kesin olarak onanmış ve bu dava hakkında şike yapan kişi ve kurumların başvurabileceği herhangi bir yetkili organ kalmamıştır. Kaldı ki ceza yargılaması boyunca en büyük dayanaklarımız olan fiziki takip tutanakları, iletişim tespit tutanakları, hükümlülerin çelişkili ifadeleri, para hareketleri ve ses kayıtları mahkeme huzurunda inkar edilememiştir.
 
Yeniden Yargılama adı altında izlediğimiz oyunun usüle aykırı olarak beraat kararı ile sonuçlanması, yargıya olan güveni derinden yaralamıştır. Bununla birlikte yeniden yargılama süreci; 16. ACM’nin verdiği hükümleri onayan Yargıtay 5. Ceza Dairesinin, yine aynı daireye gelecek olan 13. ACM’nin yeniden yargılama ile cezalara beraat verme kararını onayıp onamayacağını, karar verme aşamasında davadan el çektirilip çektirilmeyeceğini, dosyada verdiği ilk karar ile vereceği son kararın hukuku mu koruyacağını yoksa haksızdan yana mı olacağı sonucunu, kamuoyuna bir kez daha gösterecektir.
 
Bizler, şike örgütü içerisinde yer alan çatışmaları,
 
kimlerin kurban seçildiğini,
 
hangi odalarda kimlere nelerin itiraf edildiğini,
 
kimlere ne sebeple hediyelik tespihler verildiğini,
 
kimlerin kaleminin kırıldığını,
 
kimlerin bu davadan el çektirildiğini ve bunların kimler tarafından yapıldığını,
 
13. ACM’de yeni delil söylemleri ile yeniden yargılama istediğinizi fakat yeni delil dahi bulunamadan yeniden yargılamanın neye dayanılarak yapıldığını,
 
mahkemenin görevsizlik ve yetkisizlik, sanıklara kumpas kurulması ve duruşma tutanaklarında sahtecilik gibi iddiaları reddettiği halde medya manipülasyonu ile camiasına doğru olmayan söylemler ile algı yönetimi yaptığını,
 
dönemin UEFA Genel Sekreteri, şimdiki FİFA başkanını çocukları üzerinden kimlerin tehdit ettiğini çok iyi bilmekteyiz. Bu yaşananların açıklanmasını ilgili kişilerden beklemekteyiz, aksi halde yeni öğrendiğimiz bu gelişmeleri tüm detaylarıyla açıklayacağımızı kamuoyuna belirtmek istiyoruz.
 
Tüm bunlar yaşanmışken; TFF ve kurullarının sessiz kalması, bazı güçler tarafından davanın seyrinin sürekli değiştirilmesi ülke futbolunda kaosun sürmesine, futbolda kitleleri ayrımcılığa sürüklemeye, tribünlerde şiddetin artmasına sebebiyet vermeye devam etmekte; Passolig ve güvenliklerin arttırılması, futboldaki bahsettiğimiz bu kirli düzeni değiştiremeyecek kadar basit ve taraflı uygulamalar olarak dikkat çekmektedir.
 
Futbolda düzenin değişmesi, güven ortamının tesis edilmesi, kaosun sonlandırılması, Türk Futbolu’nun değişip, gelişmesi yerel ve uluslararası mahkemelerin kararlarının uygulanarak adaletin tecelli ettirilmesiyle sağlanabilir.
 
Ayrıca şike davası ile ilgili olarak Trabzonspor camiasında kapalı kapılar ardında gizli pazarlıklar yapabileceğiniz kimseyi bulamayacağınızı, davayı hiçbir maddi veya manevi pazarlığa oturtacak malzeme bulamayacağınızı, olası Hukuk Kurulu'nu istifaya zorlama veya görevden alma gibi bir durumun asla olamayacağını, yapılan şikayetlerin geri çekilemeyeceğini belirtiyor, en kısa zamanda mevcut yönetimimizden davanın mevcut durumu ve yapılacak başvurular hakkında detaylı açıklama yapılmasını bekliyoruz.
 
Sonuç olarak; Hukuk Kurulu'muz ile daima istişare halinde olduğumuzu, şike davası adaletli bir şekilde neticelendirilinceye kadar yolumuzdan asla dönmeyeceğimizi, süreçle ilgili tüm kurum ve kuruluşları takip ettiğimizi, ilgili adli makamlara gerekli başvuru ve ziyaretleri yapacağımızı, gerek Ankara gerekse İstanbul’da hukuk kuralları içerisinde taraftar eylemlerini başlatabileceğimizi, UEFA ve FIFA yazışmalarına dahil olacağımızı, davayla alakalı tüm adımları kararlılıkla atacağımızı futbol camiasına bildiriyor, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Hukuk Departmanımıza gerekli talimatları verdiğimizi belirtmek istiyoruz.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı
 
İsmail Turgut ÖKSÜZ
 
 
Kuzey yıldızı trabzonsporlular dernegi başkanı ismail turgut öksüz un 3 temmuz  basın açıklaması 50 Yılda adalet istiyoruz
Haber foto. Sadullah dervisoglu
http://oncetrabzon.com/ts-sike-ve-50-yilinda-adalet-arayisi_h.html