tarihinde eklendi
Vali Dr. Recep Kızılcık'ı Trabzonlu Gibi Ebediyete Uğurladık
Trabzon eski Valisi Dr. Kızılcık’ın cenazesi bugün İstanbul Şakirin Camiinde eda edilen cenaze töreni sonrası ebediyete yolcu edildi

Bu gün İkindi namazına müteakip Üsküdar Karacaahmet mezarlığı içinde bulunan Şakirin camiinde muhteşem bir katılımla Trabzonluların gönlünde taht kurmuş eski valimiz Dr. Recep Kızılcık'ın cenaze namazını eda ederek Ebedi  yolculuğuna uğurladık.
 
Cemaatin kahhar çoğunluğunun Trabzonlu oldu ayan beyan ortadaydı, İstanbulda görev yapan Trabzonlu Bürokratlar tam tekmil cenazeye iştirak etti, Trabzon valisi belediye başkanı Milletvekilleri ve pekçok trabzonlu vatandaş cenaze için Trabzondan gelmişlerdi.
Bu haliyle merhumu tanımayanlar sayın valimizi mutlaka Trabzonlu idi duygusuna kapılmışlardır.
TRABZON’DA görev yaptığı 4 yıl boyunca kente önemli hizmetler yapan Trabzon eski Valisi Dr. Recep Kızılcık, önceki gece tedavi gördüğü İstanbul Medical Park Hastanesi’nde hayatını yitirdi. Kızılcık’ın ruh hamurkarı, hocası Süleyman Hilmi Tunahan’ın İstanbul Karacaahmet’teki mezarının yanıbaşına defnedilmeyi vasiyet ettiği belirtildi. 
Vefatı Trabzon’da Derin Üzüntü Yarattı, Adı Yaşatılacak
 
TRABZON’A Arap turizmi başta olmak üzere kruvaziyer turizmi, biyo teknoloji projesi ve lojistik merkez konularında önemli hizmetleri geçen ve bu gelişmelere öncülük ettiği bilinen Kızılcık’ın vefatı kentte büyük üzüntü yarattı. Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, “İsmini yaşatacağız” derken, Trabzon STK temsilcileri, “İçimizden birini kaybettik” dedi. 
Başkan Mustafa Demir'in Başbakanımızın Maltepe mitinginde görevli olması nedeniyle katılamadığı Cenaze törenine TDF adına Başkan vekili Hüseyin Ayaz katıldı, Ayaz Duygularını şöyle açıkladı; Merhum valimiz Görevi sürecinde sivil toplum kuruluşlarını, projelerini ciddiye almış hukuki ve altyapı olarak destek vermiştir. İstanbulda Ankarada gerçekleştirilen büyük-küçük demeden bütün faaliyetlerimize katılarak bizleri onura etmiştir. 
Merkez valiliğine atandıktan sonra dahi Trabzonla ilgilendiğini biliyoruz, kendisini bu nedenle Tekirdağlı değil Trabzonlu olarak kabul ediyoruz, çok üzgünüz dedi.
 
Bir süreden beri kanser teşhisiyle tedavi gören Trabzon eski valilerinden Dr. Recep Kızılcık, önceki gün geceyarısı hayatını yitirdi. Trabzon’da görev yaptığı 4 yıl öncesinde böbrek kanserine yakalanan ve bir böbreğini aldıran Vali Kızılcık, kötü hastalıktan kurtulamadı. Kemoterapi tedavisi görerek  böbrek tümörünü yenen Vali Kızılcık Trabzon’dan ayrıldıktan sonra bu kez lösemiye yakalandı. 10 gündür İstanbul Bağcılar Medipol Hastanesi’nde ilik nakli yapılan ve tedavisi devam eden Kızılcık, ilik naklindeki tüm olumlu ayrıntılara rağmen kurtarılamadı.
SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN HAZRETLERİ’NİN YANINA DEFİN...
 
Trabzon eski Valisi Dr. Kızılcık’ın cenazesi bugün İstanbul Şakirin Camiinde ikindi namazını müteakip eda edilen cenaze namazı sonrası Karacaahmet mezarlığında  hocası Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerinin yanıbaşına defnedildi.  
Dr. Kızılcık’ın bu yöndeki talebini eşine vasiyet ettiği, eşi Sema Kızılcık’ın da bu çerçevede Kadir Topbaştan destek istediği belirtildi. 
Dr. Recep Kızılcık’ın anne ve babası önce Tekirdağ’a defnini isterken, oğullarının hocasının yanını istemesi üzerine Karacaahmet’e defin işlemini kabul ettiği kaydedildi.
GÜMRÜKÇÜOĞLU:KIZILCIK İSMİNİ YAŞATACAĞIZ
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon eski Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın vefatını ilk öğrenen isimler arasında yer aldı. Kızılcık’ın son derece başarılı bir bürokrat ve devlet adamı olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu duyduğu üzüntüyü dile getirerek,“Trabzon’da görev yaptığı 4 yıl boyunca Trabzon kenti adına sürekli istişare yaptığımız, Trabzon’dan ayrıldıktan sonra da yine kent için görüş alışverişinde bulunduğumuz bir insandı. Ölümü bizleri derinden yaraladı. Kendisine Allah’tan rahmet, eşi Sema Hanımefendi başta olmak üzere, çocuklarına, ailesine ve sevenlerine ve Trabzon halkına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
Kızılcık’ın Trabzon Valiliği görevini yürüttüğü sırada yakalandığı hastalığı tedavi sürecinde  Başkan Gümrükçüoğlu, “O dönemde rahatsızlığını atlatmıştı. Yoğun bir tedavi döneminden sonra tekrar eski sağlığına kavuşmuştu. Trabzon için aynı tempoda koşturuyordu. Daha sonra yeniden rahatsızlandı. Tedavi görüyordu. Ancak takdiri ilahi böyleymiş. Onun yokluğunu her zaman hissedeceğiz. Sayın Valimizin Trabzon’a yaptığı hizmetleri hiç unutmayacağız ve ismini yaşatacağız” diye konuştu.
Dr.Recep Kızılcık, (d. 21 Nisan 1967, Sağlamtaş, Malkara, Tekirdağ, Türkiye),
 
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır. 
Pehlivanköy, Kürtün, Kahta Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığı, 
5 Mart 2007 tarihli ve 2007/11773 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Batman Valiliği görevine atanmıştır.
 İçişleri Bakanlığının 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11 Haziran 2009 tarihli kararıyla Trabzon Valiliği görevine atanmıştır. 
Evli ve iki çocuk babası
Merhuma Allahtan Rahmet sevenlerine sabrı cemil niyaz ederiz
Haber: 03-08-2014
http://oncetrabzon.com/vali-dr-recep-kizilciki-trabzonlu-gibi-ebediyete-ugurladik_h.html